لیست اختراعات محمد ذبيحي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 9
تاریخ اظهارنامه: 1391/02/23
تاریخ ثبت: 1391/09/19
خلاصه اختراع:

توليد برق از طريق باد توليد شده هنگام نشستن و برخاستن هواپيما

تاریخ ثبت: 1389/11/17
خلاصه اختراع:

‏اين روزها فعاليت هاي صنعتي گوناگون بصورت بي وقفه در حال گسترش هستند و ضايعات و فاضلاب هايي توليد ‏مي كنند كه اغلب با مواد مضر و سمي آلوده شده ‏اند. آلودگي آب با اجزاي سمي نگراني عمده ‏براي سلامت انسان ‏به شمار مي رود و فرايندهايي كه به منظور حذف اين الودگي ها به كار مي رود اغلب به لحاظ اقتصادي بسيار پر ‏هزينه مي باشد. به همين دليل موضوع تصفيه آب و پس آب هاي صنعتي كه هدف اصلي اين اختراع است از دو بعد بهداشتي و اقتصادي حائز اهميت مي باشد. طراحي سيستم تركيبي جاذب ها جهت حذف موثر يون هاي كبالت استرنسيوم كادميوم و جيوه به دو روش حدف همزمان و تك مولفه اي مورد بررسي قرار گرفت. ‏در ميان راه هاي گوناگوني كه جهت حدف يون هاي فلزي وجود دارد، استفاده از تكنيك جذب سطحي به خصوص جاذب هايي كه قيمت مناسب دارند و مقرون به صرفه هستند از اهميت ويژه اي برخوردار است. در اين ‏اختراع ، سعي شده است كه حداقل مقدار جاذب و زمان كوتاه جذب مورد استفاده قرار گيرد. اين طرح در مقياس ‏صنعتي قابل اجرا بوده ‏و زباله توليد شده آن خطري براي محيط زيست نخواهد داشت.

تاریخ اظهارنامه: 1387/09/13
تاریخ ثبت: 1387/10/24
خلاصه اختراع:

تاریخ ثبت: 1391/04/21
خلاصه اختراع:

در ابتدا هنگام نشستن يك پهپاد فلزي كه در زير آن تعبيه شده با نزديك شدن به زمين سنسور فعال شده و سلونوئيد عمل نموده و گيره باز مي شود كه با باز شدن گيره اهرم هاي اولي و دومي باز شده و فلز كاملا باز مي شود سپس پهپاد بر روي زمين نشسته و چرخهايي كه اندازه آن معمولا به اندازه چرخح وينچري مي باشد به آن متصل است سبب مي شود تا فاصله 5 سانتي متري فلز از زمين حفظ شود. سپس با قرار گرفتن هواپيما بر روي اولين سيم پيچ آن فعال شده و بقيه سيم پيچ ها غير فعال مي باشد و سيم پيچ اول با ايجاد ميدان مغناطيسي قوي باعث جذب فلز به سمت خود مي شود و هواپيما ايست مي نمايد و يا سرعت آن كم مي شود چنانچه اگر هواپيما در اين مرحله متوقف نشد بر روي سيم پيچ دوم قرار گرفته و دومين سيم پيچ عمل مي نمايد كه متوقف مي شود چنانچه اگر پهپاد متوقف نشد به همين شكل سيم پيچ ها عمل مي نمايد. در نهايت در ميدان مغناطيسي سيم پيچ 5 توقف كامل خواهد داشت.

تاریخ ثبت: 1401/02/07
خلاصه اختراع:

در ميان آلاينده‌هاي موجود در آب، يون فلزات سنگين به دليل غير قابل تشخيص بودن با حواس بينايي، چشايي و بويايي از اهميت بالقوه‌اي برخوردارند. يون آرسنيك، از جمله فلز سنيگيني است كه به دليل حلاليت بسيار سريع و راحت در آب‎، رتبه بيستم فراواني عناصر موجود در پوسته زمين، بيماري‎هاي پوستي و سرطان بايد با استفاده از روشي كارآمد و سريع تا حد استاندارد كه 10 ميكروگرم در ليتر است حذف گردد، در ميان روش‌هاي موجود روش جذب سطحي، همواره مؤثر واقع شده است. دستگاه‌هاي تصفيه آب با بهره‌گيري از تكنولوژي‌هاي جديد تا حد زيادي مي‎توانند آلودگي‌هاي موجود در آب را كاهش دهند. در پژوهش حاضر با استفاده از جاذب‌هاي صفحه‌اي، دستگاه تصفيه آبي كه اساس كار آن بر پايه‌ي سيستم همزندار است، طراحي و ساخته شد. دستگاه حاضر شامل 6 قسمت : مخزن اصلي، مخزن اوليه، فيلتر كربن فعال گرانولي، جاذب‌هاي صفحه‌اي، ابزار كنترل جريان (شير‌هاي ورودي و خروجي، پمپ و دبي سنج) و جريان برگشتي است. قلب دستگاه قالب آلومينيوم آندايز شده است كه از نانوساختار‌هاي ايجاد شده در سطح آندي براي رشد و نفوذ نانوذرات استفاده مي‌شود لذا متناسب با نياز موجود جاذب‌ها سنتز شده و در دستگاه تعبيه مي‌شود. بنابراين چنانچه نمونه‌اي حاوي آلاينده‌هاي آنيوني به طور همزمان باشد، با قرار دادن جاذب‌هاي مناسب در دستگاه مي‌توان حذف چند مؤلفه‎اي را انجام داد. به منظور بررسي كارايي دستگاه اصلاح قالب آلومينيوم آندايز شده توسط زيست پليمر كيتوسان، خاك رس و نيترات آهن به طور همزمان (AAO@Cs-C-Fe) مطرح گرديد و در نهايت جاذب صفحه‌اي AAO@Cs-C-Fe، به عنوان پره‌هاي دستگاه مورد استفاده قرار گرفتند. آناليز FESEM به منظور تعيين ساختار قالب آلومينيوم آندايز اصلاح نشده و اصلاح شده بررسي شد. كشور ايران در زمره كشورهايي قرار دارد كه كاني‌هاي آرسنيك در مناطق كوهستاني آن به وفور يافت مي‌شود لذا با توجه به حلاليت سريع اين يون در آب، منابع آب زيرزميني كه به روستاهاي مجاور منتقل مي‌شوند آلوده به يون آرسنيك هستند. از آنجاييكه امكان ايجاد تصفيه خانه پيشرفته در بعضي از نقاط روستايي دور دست وجود ندارد، همين امر منجر به ساخت دستگاه تصفيه آب خانگي شد تا علاوه برداشتن صرفه اقتصادي قابليت حذف آلاينده‌هاي موجود در آب تا حد استاندارد را داشته باشد. Stirred water purifier with plate adsorbent to remove organic and metallic contaminants simultaneously.

تاریخ ثبت: 1401/03/09
خلاصه اختراع:

اصلاح قالب آلومينيوم آندايز شده با استفاده از نانوذرات كيتوسان، خاك رس و نيترات آهن در طي عمليات هيدروترمال انجام شد و به منظور حذف آلاينده‎هاي آنيوني متيل اورانژ و يون آرسنيك مورد بررسي قرار گرفت. خصوصيات سطحي و ساختاري جاذب صفحه‌اي سنتز شده با آناليز¬هاي XRD و FESEM تعيين شد. نتايج آناليز XRD وجود فازهاي آلومينيوم و گاما آلومينا را به ترتيب به عنوان پايه جاذب صفحه‌اي و اكسيد آلومينيوم مشخص كرد. آناليز FESEM سطح آندي آلومينيوم نشان داد كه نانو حفرات ايجاد شده توسط آندايز خود نظم يافته به خوبي تشكيل شده‌اند، همچنين تصاوير بعد از اصلاح نيز توزيع يكنواخت نانوذرات بر روي حفرات را نشان داد. ايزوترم و سينتيك جذب سطحي جاذب‌هاي صفحه‌اي‌‌ اصلاح شده AAO@Cs، براي حذف دو آلاينده‎ي متيل اورانژ و يون آرسنيك به طور جداگانه ارزيابي شدند. نتايج نشان داد كه ايزوترم لانگموير با داده‌هاي آزمايشكاهي تطابق بيشتري دارد. بيشينه ظرفيت جذب سطحي براساس ايزوترم لانگموير براي جذب سطحي متيل اورانژ و يون آرسنيك به ترتيب 48/53 وmg/g 14 گزارش شد. همچنين سينتيك شبه درجه دوم بهترين تطابق را با داده‎هاي آزمايشگاهي داشته است.

تاریخ ثبت: 1401/03/22
خلاصه اختراع:

پساب صنايع مختلف از قبيل كاني هاي معدني فلزدار، توليد كود هاي شيميايي، صنايع الكترونيك، صنايع پرداخت فلزات، باطري سازي، توليد رنگ و رنگدانه، سراميك سازي، چرم سازي، نساجي، صنايع ذوب فلزات شامل ساختن آلياژها و فولادها و پسماند حاصل از دفع ضايعات فلزي، روزانه مقادير قابل توجهي از يون هاي فلزي را به محيط زيست وارد ميكنند. اين عناصر بالقوه سمي هستند سميت، پايداري و تمايل به تجمع در ارگانيسم‌هاي زنده، فلزات سنگين را جزء خطرناك ترين آلاينده‌هاي آب قرار داده است. امروزه روش هاي مختلفي براي تصفيه آب مورد استفاده قرار مي گيرد ولي روش جذب سطحي بالا بازدهي بالا و قيمت مناسب به عنوان بهترين گزينه مورد توجه محققين قرار گرفته است. تحقيقات گسترده اي در اين زمينه درحال انجام مي باشد. نانوجاذب هاي سنتز شده داراي درصد جذب بالا براي كاتيون هاي فلزات سنگين مانند جيوه و رنگ متيلن بلو مي باشد كه از مزيت هاي اين نانوجاذب ها مي توانيم سرعت بسيار بالاي جذب اشاره كنيم. اين نانوجاذب ها در زمان 3 دقيقه اختلاط با محلول حاوي متيلن بلو قادر به جذب بيش از 98 درصد از رنگ را مي باشند. و همچنين در زمان 3 ساعت بيش از 90 درصد يون جيوه را جذب ميكنند. مواد اوليه در سنتز اين نانو جاذب داراي قيمت پاييني مي باشند زيرا بيشتر مواد اوليه در كشور ما موجود مي باشند. اين نانوجاذب ها بدليل وجود نانوذرات مگنتيت داراي خاصيت مغناطيسي مي باشند. اين خاصيت مي تواند در جذب بهتر نانوجاذب ها از محلول هاي آبي تنها با ايجاد يك ميدان مغناطيسي كه توسط آهنربا ايجاد مي شود، به راحتي از محلول هاي آبي جدا مي گردند.

تاریخ اظهارنامه: 1401/02/26
تاریخ ثبت: 1401/05/02
خلاصه اختراع:

دستگاهي براي سنجش ميزان درجه حرارت بدن بيماران با فاصله، انتقال اطلاعات و نيز انعكاس آن بر روي صفحه نمايش ارائه شده است. اين دستگاه هوشمند از يك ماژول منفصل هوشمند، مجموعه باتري و پاور بانك، گيره نگهدارنده مجموعه باتري و كابل تشكيل شده است. در اين دستگاه ابتدا ميزان دما توسط ماژول سنسور در جلوي دستگاه خوانده شده، نتايج به برد اصلي جهت پردازش انتقال يافته و جهت مشاهده بر روي شيشه عينك باز تابانده مي شود. از طرف ديگر كليه اطلاعات توسط يك ماژول و برد كه به برد اصلي متصل است دريافت شده و قابليت اتصال به دستگاه گيرنده در ايستگاه پرستاري و يا تلفن همراه را دارا مي باشد. از جمله مهم ترين كاربردهاي اين فناوري، برطرف نمودن برخي مشكلات و چالش‌هاي پيش روي كادر درمان در كار با بيماران مبتلا به بيماري هاي عفوني و واگيردار، با توجه به قدرت بالاي سرايت آنها مي باشد. استفاده از اين دستگاه جديد با توجه به امكان انتقال اطلاعات و درنتيجه افزايش سرعت تشكيل پرونده و اقدامات پزشكي و نيز كاهش احتمال انتقال آلودگي هاي تماسي، يكي از گزينه هاي مناسب در تسهيل و تسريع فرآيند دريافت و ارسال اطلاعات بيمار به مراكز خدمات رساني مرتبط و جلوگيري از انتشار بيماري هاي عفوني و واگيردار بوده و مي تواند در اين مسير و در جهت برطرف نمودن برخي مشكلات مرتبط گام موثري بردارد

موارد یافت شده: 9